Vitaliteit door balans

Online cursus “Beter slapen”

Over de online cursus “Beter slapen”

Mensen brengen ongeveer een derde van hun leven slapend door. Slaap is namelijk extreem belangrijk bij het herstel en het optimaal functioneren van ons lichaam en onze hersenen. Onderzoek toont aan dat we door goed slapen gezonder worden, ons prettiger voelen, beter presteren en zelfs ouder worden.

Voor onze voorouders was slaap een natuurlijk onderdeel van hun dagelijks ritme. In onze 24-7 ‘high-tech’ manier van leven lijkt slapen echter een noodzakelijk kwaad geworden! Voor sommigen is het krijgen van voldoende herstellende slaap zelfs een enorme uitdaging.

Slaapproblemen komen steeds vaker voor en we zijn de enige “diersoort” waarbij de belangrijkste natuurlijke behoefte een probleem geworden is. De impact van onvoldoende slaap of een slechte kwaliteit van de slaap is aanzienlijk. Je kunt minder goed presteren, voelt je moe, bent sneller geïrriteerd en je immuunsysteem wordt zwakker. Langdurig slecht slapen kan zelfs leiden tot psychische klachten en ziekte.

Het doel van deze cursus is drieledig:

 1. Het verhogen van de waardering voor slaap door uit te leggen wat er tijdens de slaap gebeurt en hoe belangrijk de slaap is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.
 2. Het vergroten van inzicht in je eigen slaap door uit te leggen hoe de slaap geregeld wordt en welke factoren een rol spelen bij een goede nachtrust.
 3. Adviezen geven om je slaapvermogen te herstellen en te verbeteren.
Inhoud online cursus “Beter slapen”
 1. Inleiding
 2. Wat heb je nodig om goed te kunnen slapen?
 3. Wat gebeurt er in de slaap?
 4. Hoe kun je de slaap verstoren?
 5. Wanneer heb je een slaapprobleem?
 6. Je slaap zelf onderzoeken
 7. Je slaaphygiëne-plan
 8. Kalmering van het lichaam
 9. Kalmering van het brein
 10. Wat als goede slaap maar niet wil komen….

De online cursus “Beter slapen” volg je in eigen tempo op een computer, tablet of smartphone.

Prijs: € 40,-

Bent u therapeut en wilt u de cursus “Beter slapen” bestellen voor uw cliënt? Gebruik dan dit formulier.