Vitaliteit door balans

Online cursussen

Wil je in je eigen tempo werken aan gezonder leven? Dan zijn de online zelfstudiecursussen een aanrader. Elke cursus bevat interessante informatie, die je helpt on gezonde keuzes te maken. Je wordt uitgenodigd om na te denken en om te experimenteren met ander gedrag. Want als je blijft doen wat je altijd al deed, dan zal er weinig veranderen!

Meer informatie…

Gratis leefstijl vragenlijst

Gezonde leefstijl heeft te maken met 7 domeinen: Herstellende slaap, Gezonde voeding, Fysieke vitaliteit, Innerlijke balans, Waardevol leven, Verbinding voelen en Veerkrachtige mindset. Hoe scoor jij op deze onderdelen? Doe de gratis vragenlijst en ontvang direct een uitgebreide rapportage met advies (als PDF te downloaden).

Vul de gratis vragenlijst in….

Firstbeat Life hartslagmeting

Op zoek naar een manier om te meten of je in balans blijft? Kies dan voor de Firstbeat Life methode. Gedurende 3 maanden krijg je de beschikking over een geavanceerde hartslagmeter met app, waarmee je op elk gewenst moment jezelf 1, 2, 3, 4 of 5 dagen kunt meten. Je krijgt real-time waardevolle inzichten over de invloed van je gedrag/leefstijl op je energieniveau. Ontspan je echt als je een pauze hebt? Hoe stressvol is het werk? Is je energieniveau weer op peil na een nacht slapen?

Meer informatie…..

In balans komen - een totaalprogramma van 3 maanden

Ben je ontevreden over de manier waarop je nu leeft en zoek je een manier om gezonde keuzes te maken, die echt bij je passen? Kies dan voor het 12-weekse leefstijlprogramma, waarin een aantal elementen bij elkaar komen:

  • Begeleiding door een in leefstijl gespecialiseerde psycholoog
  • Het ‘Mijn Leefstijl Plan” online zelfstudie programma
  • Een biofeedback stressprofiel meting aan het begin plus een biofeedback hermeting aan het eind van het programma
  • De Firstbeat Life hartslagmeting gedurende 3 maanden

Opleidingsaanbod voor therapeuten

Naast cursussen en services voor particulieren op het gebied van stressmanagement en gezonde leefstijl bieden we ook bij- en nascholing voor psychologen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, leefstijlcoaches en POH-GGZ. Accreditatie voor deze opleidingsactiviteiten is verstrekt door diverse beroepsverenigingen. Klik op de cursusnaam of kijk op Biofeedback Workshops Europe

Een overzicht van ons cususaanbod: 

Waarom deze website?

We leven in een wereld met veel prikkels, waarin de druk vaak hoog is. Rust is niet vanzelf ingebouwd in onze dagen en ontspannen is een uitdaging geworden.

Slaapproblemen en stressklachten komen steeds meer voor, zelfs bij jonge kinderen. Het is lastig om vitaal te blijven en op een goede manier om te gaan met alles wat op ons afkomt.

Vitaliteit betekent dat je geestelijk en lichamelijk krachtig en energiek bent. Je kunt aan wat van je gevraagd wordt en als het tegenzit lukt het je om je draai weer te vinden.

Ons hoofd en ons lichaam werken samen. Om gezond te blijven is het belangrijk dat beide goed aangestuurd worden. Gaat dat mis, dan raken we uit balans.

Dan worden we een kip zonder kop: we doen dingen zonder erbij na te denken. Of we worden een kop zonder kip: we zitten in ons hoofd en vergeten ons lijf.

Uit balans? Er is niets kapot, maar er gaat wat mis bij de aansturing van jezelf. Je hebt inzicht nodig in je eigen gedrag: wat helpt om gezond te blijven en wat niet?

Je eigen gebruiksaanwijzing ontdekken? In balans komen en blijven? Op deze website vind je manieren om dit te bereiken.

Daniëlle Matto

GZ-psycholoog / biofeedback therapeut, Praktijk "Kracht door balans", Amersfoort