Vitaliteit door balans

“Mijn Leefstijl Plan”

Het nieuwe model voor een gezond leven! Leefstijl gaat niet alleen over slaap, voeding en beweging, maar ook over innerlijke balans, over in verbinding zijn met jezelf en met je omgeving, over het maken van keuzes die bij je passen en over de manier van omgaan met alles wat op je pad komt. Ben je uit balans geraakt of wil je gewoon meer leren over gezonde leefstijl? Schrijf je dan in voor “Mijn Leefstijl Plan”, een online cursus die je op je eigen tempo volgt. Meer informatie…

“Beter slapen”

Slaap is je belangrijkste herstelmechanisme. Heb je slaapproblemen of wil je nog beter leren slapen? Kies dan voor deze online cursus, die je op je eigen tempo volgt. Je krijgt informatie over hoe de slaap geregeld wordt, waarom je moet slapen, hoe je weet of je goed (genoeg) geslapen hebt, tips om beter te slapen en een stappenplan om te komen tot een gezonde en herstellende slaap.

Meer informatie…..

Firstbeat Life hartslagmeting

Met Firstbeat Life heb je de beschikking over een geavanceerde hartslagmeter, waarmee je op elk gewenst moment jezelf 1, 2, 3, 4 of 5 dagen kunt meten. Via de Firstbeat Life app noteer je wat je op een dag doet en wanneer je geslapen hebtt. Wanneer je de app opent, synchroniseert deze met je hartslagmeter en krijg je direct waardevolle inzichten over de invloed van je gedrag/leefstijl op je energieniveau. Ontspan je echt als je een pauze hebt? Hoe stressvol is het werk? Is je energieniveau weer op peil na een nacht slapen?

Meer informatie…..

Opleidingsaanbod voor therapeuten

Naast cursussen en services voor particulieren op het gebied van stressmanagement en gezonde leefstijl bieden we ook bij- en nascholing voor psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, leefstijlcoaches en POH-GGZ: 

Opleiding tot HRV biofeedback therapeut – Leer de evidence-based revolutionaire methode HRV biofeedback toepassen. Meer informatie….

Cursus “Gezondheidspsychologie” – Mijn Leefstijl PLan model, motiverende gespreksvoering en Firstbeat Life hartslagmeting. Meer informatie….

Cursus “Behandeling van slaapproblemen” – een all-in protocol om cliënten te helpen bij een duurzame slaapverbetering. Meer informatie….

Workshop “Biofeedback bij stressbegeleiding” – stressfysiologie en praktische apps en tools voor stressmanegement. Meer informatie….

Accreditatie voor deze opleidingsactiviteiten is verstrekt door diverse beroepsverenigingen, zie overzicht. Leden van de Biofeedback Vereniging Nederland, leden van de stichting “Burnout & stress” en CSR coaches ontvangen 20% korting op klassikaal onderwijs.

Gratis informatie

Op deze website vind je een aantal gratis handleidingen, die betrekking hebben op de apps en trainingen die ingezet worden om te komen tot een gezonde leefstijl

“Mijn Leefstijl Plan gratis vragenlijst”

Gezonde leefstijl heeft te maken met 7 domeinen: Herstellende slaap, Gezonde voeding, Fysieke vitaliteit, INnerlijke balans, Waardevol leven, Verbinding voelen en Veerkrachtige mindset. Hoe scoort u op deze onderdelen?
Doe de gratis vragenlijst en krijg direct een uitgebreide rapportage met advies.

Mijn Leefstijl Plan vragenlijst

Wil je meer gratis informatie ontvangen? Klik dan in het menu op de tab “Gratis downloads” voor:

  • Handleiding Firstbeat Life
  • Handleiding HRV training
  • Handleiding elite HRV app

Waarom deze website?

We leven in een wereld met veel prikkels, waarin de druk vaak hoog is. Rust is niet vanzelf ingebouwd in onze dagen en ontspannen is een uitdaging geworden.

Slaapproblemen en stressklachten komen steeds meer voor, zelfs bij jonge kinderen. Het is lastig om vitaal te blijven en op een goede manier om te gaan met alles wat op ons afkomt.

Vitaliteit betekent dat je geestelijk en lichamelijk krachtig en energiek bent. Je kunt aan wat van je gevraagd wordt en als het tegenzit lukt het je om je draai weer te vinden.

Ons hoofd en ons lichaam werken samen. Om gezond te blijven is het belangrijk dat beide goed aangestuurd worden. Gaat dat mis, dan raken we uit balans.

Dan worden we een kip zonder kop: we doen dingen zonder erbij na te denken. Of we worden een kop zonder kip: we zitten in ons hoofd en vergeten ons lijf.

Uit balans? Er is niets kapot, maar er gaat wat mis bij de aansturing van jezelf. Je hebt inzicht nodig in je eigen gedrag: wat helpt om gezond te blijven en wat niet?

Je eigen gebruiksaanwijzing ontdekken? In balans komen en blijven? Op deze website vind je manieren om dit te bereiken.

Daniëlle Matto

GZ-psycholoog / biofeedback therapeut, Praktijk "Kracht door balans", Amersfoort