Het woord “depressie” betekent letterlijk “onderdrukking”. Depressieve gevoelens kunnen ontstaan als er sprake is van een situatie waarin u niet uzelf kunt zijn. Uw behoeftes, normen, waarden en gevoelens krijgen te weinig ruimte. Naast somberheid kunt u last hebben van gevoelens van schaamte of schuld en van innerlijke onrust. Vaak is er een machteloos gevoel omdat u niet ziet hoe de situatie zou kunnen veranderen.

 

Door deze gevoelens is het moeilijk om contact met de mensen om u heen te onderhouden. U voelt geen verbinding meer. Daardoor ontstaat een vicieuze cirkel waarbij negatieve gevoelens over uzelf u belemmeren om u zelf te laten zien en actief in het leven te staan en heeft u geen oog voor de mogelijkheden die er zijn om betekenis te hebben en steun te krijgen.

 

Bij Kracht door balans gaan we samen de balans opmaken van uw leven: waar bent u tevreden over en waar bent u niet tevreden over? We gaan kijken hoeveel invloed u heeft op deze zaken en welke stappen u kunt zetten om uw leven te leiden op een manier die bij u past. Actief blijven en goede zelfzorg is daarbij belangrijk. Daarom wordt ook aandacht besteed aan een goede slaap, voldoende beweging en gezonde voeding.

 

Als er sprake is van piekeren kan de begeleiding gecombineerd worden met het volgen van de e-health module “Minder piekeren”

 

Meer informatie over depressie